Hoverboards vs. Skate/longboards (jämförelse)

Nu ska jag väga för- och nackdelar mellan de olika transportmedlen (inte för att hoverboards finns att köpa på junkyard direkt, men ni fattar).
 
  • Med hoverboards kan man åka i terräng och uppförsbackar, vilket man inte kan på brädor med hjul (man kan ju åka skate/longboard i uppförsbacke, men det är nog jävligt jobbigt).
  • Hoverboards går på batteri eller solcellskraft, vilket betyder att när det tar slut så är brädan helt meningslös. Skate/longboards går inte på el, och kan därför användas när som helst, hur länge som helst.
  • Hoverboards går (i vissa fall) att fälla ihop för att få plats i väskor, vilket inte går att göra med skate/longboards.
  • Hoverboards kan möjligen fungera dåligt eller gå sönder helt och hållet vid nära kontakt med magneter/magnetkraft. Det enda magnetiska på en skate/longboard är trucken, vilken tyngs ner av "deck"et och hjulen, och borde därför inte vara till problem.
  • Hoverboards avger (i vissa fall) ljud och ljus, och är därför inte särskilt diskreta. Skate/longboards avger också ljud, men inte som väcker lika mycket uppseende.
  • Skate/longboards används genom att man ger dem fart med hjälp av ens egna benmuskler. Man måste gång på gång ta fart på nytt, vilket kan vara tröttsamt om man åker långa sträckor. Hoverboards tar sig framåt på egen hand och kräver ingen fysisk ansträngning, förutom att hålla balansen på brädan.
  • Hoverboards väger (antagligen) mindre än en skate/longboard, och har inga hjul som sticker ut. Därför är det lättare att bära hoverboarden med sig.
  • Om man är av klumpig natur, så kan man råka ramla av sin skate/longboard eller putta iväg den och kanske bli av med den. Hoverboards kräver knappt någon rörelse när man väl står på den, vilket minskar risken för att halka av, och kan inte rulla iväg av misstag då den inte har hjul.
  • Om man får problem med styrningen på en bräda med hjul, så kan man egentligen bara ramla på två sätt; framlänges eller baklänges. På en hoverboard kan man däremot skena iväg högt upp i luften, och få ett fall på tiotals meter, eller så kan brädan störtdyka ner i marken. Risken att ramla på en hoverboard är alltså lägre, men om det väl händer så är sannolikheten för allvarliga skador betydligt högre än på en skate/longboard.
  • Skate/longboards är gjorda av trä, metall och kolfiber, och är därför ett livlöst föremål som inte kan göra något fel. Som med alla elektroniska anordningar (med "liv"), kan saker gå sönder eller sluta fungera utan någon uppenbar anledning, och orsaka problem för användaren.
  • Om en del av en skate/longboard går sönder så är det lätt att ersätta endast den skadade delen. Om en del av en hoverboard går sönder, så skulle man förmodligen behöva lämna in den på dyr service och köpa reservdelar, eller tvingas köpa en ny bräda.
Score:
Hoverboard 5/6 Skate/longb

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback