Halvlångt inlägg om första dagen på folkhögskolan

Publicerat: 2014-09-01 | 19:33:00 i Livet

Idag var första skoldagen. Eller, ”skoldagen”, det var mest rundvandring och information osv.

 

Det är 10 personer i min klass, mig själv inräknad. Mina klasskamraters namn är Lovisa, Maja, Kristina/Christina, Linus, Aaron, Anton, Otto, Victor/Viktor och Johan.

 

Lovisa har långt, brunt, lockigt hår och glasögon, hennes ansikte liknar Veronicas (Alice kompis i Kalmar). Hon bor på andra våningen. Hon är trevlig, och det var henne och Maja som jag ”gick tillsammans med” mest idag.
Maja är blond, väldigt pratglad. Självständig, verkar det som. Hon gillar Hasse & Tage, och drog en ”men i Sverige är lagom bäst”-referens. Hon bor på takvåningen.
Kristina/Christina är också blond, lite äldre än de flesta i klassen. Pratade inte så mycket med henne, men hon verkade också trevlig. Hon liknar Jennifer som gick i min parallellklass på Guteskolan.
Linus är också väldigt pratglad, och trevlig. Han har brunt hår och skägg, och några tatueringar på underarmarna. Han bor i en av stugorna 300 meter från skolan. Skämtsam är han också.
Aaron är lång och tystlåten. Också brunt hår och skägg, fast mörkare, och han hade keps på sig. Eftersom han var så tystlåten så kan jag inte säga så mycket om honom.
Anton är ganska smal, med kort svart eller väldigt mörkt brunt hår, och glasögon. Han sa inte heller så mycket, men han hade ett väldigt vänligt ansikte. Jag fick lite nörd-vibe från honom, men det vet jag ju inget om egentligen. Vi pratade inte så mycket, förutom om när vi skulle lämna cafeterian, vare sig han bodde på internatet eller inte, om han fick låna min penna osv.
Otto har en stark Skåne-dialekt. Han har blont, rufsigt hår och glasögon med tjock svart ram. Han hade på sig en jeansskjorta, såna har jag alltid gillat. Som Linus, väldigt skämtsam.
Victor/Viktor fick jag ingen bra titt på, inte för att han höll sig undan eller så, snarare för att det alltid satt någon i vägen eller sådär. Men så vitt jag uppfattade har han brunt hår, och han hade på sig en vit kofta/hoodie/tröja och en färgglad keps. Också väldigt skämtsam, fast det verkar vara ganska vanligt hos killar i den åldern märker jag.
Johan är äldst i klassen, kanske på hela skolan till och med. Han är född 1989, tror jag att jag hörde. Han är väldigt lång, med ljusbrunt, kort hår. Antingen muskulös eller ”standardsmal”, jag såg inte direkt. Han hade på sig en mörkröd/vit baseballtröja med svarta kritstreckslinjer. Den var snygg. Han är snygg.

 

Våra lärare heter Rickard/Richard/Rikard och Kave.

 

Rickard/Richard/Rikard (det där kommer bli jobbigt att skriva, tills vidare nöjer jag mig med Rickard) ska inte börja jobba med oss direkt, utan kommer nog in på heltid efter någon vecka eller så. Men han är iallafall the main man, eller vad man nu ska säga, så vitt jag förstod.
Kave är linjeledaren, han är skitrolig. När jag frågade varför det fanns en gong i klassrummet så blev svaret att ”jo, om jag slår på gongen och tittar på någon av er såhär [stirrar fanatiskt], så är ni ute ur programmet.”
När någon frågade vad det var för 'stugor?' som Linus bodde i så blev svaret ”jo, det är såhär att Linus är bättre än er andra, därför får han bo i en stor stuga. Den är riggad med kameror osv., och om en vecka så får ni möjligheten att rösta ut Linus ur stugan. Sen får ni rösta varje vecka om vem som ska få bo i stugan.”
Kaves röst låter nästan exakt som berättarkillen i Torkel i Knipa, fast mindre hes/pårökt. Det är lite kul.

 

Under samlingen på morgonen så fick vi gå in i den stora filmsalen, det var som en föreläsningslokal med scen, eller en biograf. Där introducerade all personal sig.

 

Läraren på Storyutbildningen heter Arvid, han verkade ganska cool. Han hade svarta byxor, svart tröja, svart jacka, svarta skor, och blekblont hår. Och han stod och drack kaffe på scenen. Och hans ben är pinnsmala. Det är kanske konstigt att jag uppmärksammade det, men de var så smala att det var det enda jag kunde fokusera på.
Linjeledaren på Skrivarlinjen (som inte verkar vara samma sak som Storyutbildningen?) heter Ludvig. Jag minns inte varför, men jag fick ett bra/roligt intryck från honom. Kanske för att han påminde mig väldigt mycket om Patrick Stump, kläd- och hårmässigt. Också hade han hela hatt- och glasögon-köret, vilket är typiskt för Patrick Stump då.

 

Filmstudion är tydligen en av Sveriges största, om inte DEN största, jag minns inte exakt vad Kave sa. Tydligen filmades LasseMajas Detektivbyrå därinne (delvis). Den har ljudisolering för två mille, och det märktes. Det var iallafall jättefint, jag ser fram emot att jobba där inne.

 

Och, ja, det här blev väl lite längre än jag förväntat mig, men jag tycker ändå att det är meningsfullt att dokumentera såna här första intryck. Man kanske tittar på det om tio år och blir nostalgisk/fnyser åt sig själv/skrattar med en av ovanstående som också är med, eller något sånt där.


RSS 2.0